spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
неделя, 2 октомври 2022 г.
16.5 C
София
Категории:

Малката Лили Иванова слуша Лили Иванова във Варна

Избрано

 

Момиченце на една година, което се казва Лили Иванова, бе сред зрителите на триумфално преминалия концерт на Лили Иванова в Летния театър във Варна. Детето е от София, но в момента е с родителите си край морето. Семейството аплодира бурно изпълненията, а малката Лили бе вдигната високо, което привлече вниманието на певицата и камерите.

Най-голямата звезда на попмузиката за втори път това лято пя в морската столица, а концертът е част от мащабното й турне.  Във Варна дойдоха да я чуят стари и млади, които пяха заедно с нея и танцуваха на песните ѝ.

Както обикновено Лили Иванова започна своя концерт с най-новите композиции от репертоара си. След това представи на публиката музикантите от триото „ЛаТиДа“ и „Li Orchestra“, които я съпровождат на турнето. За Ангел Дюлгеров, който свири на китара и цигулка, тя изтъкна, че е аранжор на програмата ѝ от повече от десет години, Орлин Цветанов е на цигулката, Росен Ватев – ударни, Иван Йорданов – Чери – китара.

Огнян Енев е „4 в 1“, каза Лили Иванова – композитор, пианист, тромпетист и саксофонист, а Веселин Веселинов-Еко нарече „басиста на България“.

И вторият концерт на Лили Иванова във Варна накара публиката да пее с нея вечните хитове „Щурче“, „Детелини“, „Ветрове“ и „Панаири“ и накрая бе украсен с бисове, след като зрителите аплодираха дълго и викаха „Още“. Певицата им отвърна: „Прекрасни сте! Ще дойдем пак.“

Националното турне на Лили Иванова започна в родния ѝ град Кубрат на 14 април. След Варна предстои Стара Загора, а през октомври са концертите в Хасково, Ямбол, Сливен, Смолян, Панагюрище, Сандански, Благоевград. През ноември Лили Иванова ще бъде на сцените в Шумен, Русе и Добрич. Кулминацията на турнето ще е в София на 4 декември в зала „Арена Армеец“.

Последни новини