- Реклама -

- Реклама -

3.2 C
София
вторник, 5 декември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Задържана е руската журналистка, призовала в ефир за спиране на войната

Журналистката от руския Первый канал Марина Овсянникова, която призова за спиране на войната в Украйна по време на централната новинарска емисия „Время“, е задържана. Грози я затвор. В момента Овсяникова се намира в полицейското управление на квартал Останкино.

Докато известната водеща Екатерина Андреева говори за санкциите, наложени на Русия, друга жена изненадващо влезе в кадър и издигна транспарант с надпис:

„Спрете войната. Не вярвайте на пропагандата. Тук ви лъжат. Руснаците са срещу войната“.

По информация на бившия главен редактор на „Ехото на Москва“ Алексей Венедиктов, това е редакторът Марина Овсянникова.

Малко след това родената през 1978 г. Овсянникова качи и видео в YouTube, в което заяви, че случващото се в Украйна е престъпление, а Русия – агресор.

„Отговорността за тази агресия е само на един човек – Владимир Путин. Баща ми е украинец, майка ми е рускиня, ние никога не сме били врагове. Русия трябва веднага да прекрати тази братоубийствена война, нашите народи могат да се помирят“, каза Марина Овсянникова.

Первый канал съобщи, че „неизвестна жена“ е нахлула в студиото, а за „инцидента“ е започнала проверка.

„Може да бъде подведена под отговорност, включително по член 20.3.3. от Кодекса за административните нарушения („Публични действия, насочени към дискредитиране на използването на въоръжените сили на Руската федерация с цел защита на интересите на Руската федерация и нейните граждани, поддържайте международния мир и сигурност“)“, каза източник на ТАСС.

Източник: бТВ

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -