- Реклама -

- Реклама -

23.9 C
София
вторник, 6 юни 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Мария Габриел днес ще се срещне с политическите сили в парламента

Номинираната от ГЕРБ-СДС за министър-председател Мария Габриел ще се срещне днес с представители на политически сили в Народното събрание, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

По време на разговорите ще бъдат обсъдени темите, засягащи дневния ред на обществото и възможността за подкрепа на правителство, което да изведе България от политическата криза. В срещите ще участва и ръководството на ПГ на ГЕРБ-СДС, се посочва в съобщението.

Срещата с ПГ на „Движение за права и свободи“ ще бъде в 11:30 часа, ПГ на „БСП за България“ – в 13:30 часа, и с ПГ „Има Такъв Народ“ – в 15:30 часа.

От „Продължаваме промяната – Демократична България“ обявиха вчера вечерта, че срещата няма да бъде днес, а в петък, за да могат в нея да се включат и лидерите на ПП Кирил Петков и Асен Василев. От пресцентъра на ГЕРБ заявиха, че ще очакват представителите на ПП-ДБ според първоначално обявения график. Оттам посочиха, че доколкото им е известно, в София са съпредседателите на ПГ на ПП-ДБ Николай Денков и Атанас Атанасов, както и Христо Иванов и Владислав Панев.

Разговорите ще се състоят в зала „Запад“ на Народното събрание.

Вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви от парламентарната трибуна, че сегашният български еврокомисар Мария Габриел ще бъде кандидатът на ГЕРБ-СДС за премиер и тя ще проведе срещи с политическите сили в Народното събрание.

- Реклама -

Последни новини