30.8 C
София
неделя, 14 юли 2024 г.

Мария Габриел: Ролята на Алексей Петров за коалицията е абсолютно никаква

Ролята на Алексей Петров за „стъкмяването” на коалицията е абсолютно никакво. Това са инсинуации. Такова мнение изрази в студиото на „Събуди се” вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел.

По думите й не е имало покани към Алексей Петров за пост в политиката.

„Там, където е имало смяна на имена, това е направено от парламентарните групи, които подкрепят правителството”, твърди вицепремиерът на страната.

„Много би ми се искало, хората, които говорят тези неща, да не ги дават като аргумент за трупане на политически актив. Преговорите за съставянето на това правителство се случиха пред очите на българите. Мисля, че досега не е използван по-прозрачен и открит начин. Имаме основание да кажем, че кабинетът работи, дава стабилност и това явно не се харесва на всеки”, поясни Габриел. И допълни, че очаква президентът да приеме оставката на главния секретар на МВР.

„През последните 2 месеца България излезе от международната изолация, в която беше изпаднала последните две години. Страната ни ясно утвърди евроатлантическия си път. България има приет бюджет. Работим за спасяване на европейски средства, свързани с плана за възстановяване”, поясни Мария Габриел.

„Уважавам президентската институция и смятам, че България в момента може само да спечели, ако наистина сме обединени.Защото повече от всякога България е част от процес, в който в целия свят се случват изключително интензивни неща. Не трябва да изоставяме. Трябва да кажа, че диалогът с президентската институция, аз лично го имам и за мен той е много важен”, обясни Мария Габриел.

Тя уточни, че за момента няма информация дали Пепи Еврото е починал. „Очакваме отговор от Генералното ни консулство в Дубай. В момента в който го получим, той ще бъде публичен”, каза още вицепремиерът ни.

За шпионския скандал с тримата българи във Великобритания:

„С Великобритания сме добри партньори. Сигурността е наша обща тема и в тази връзка оценявам положително това, че компетентните служби и власти във България са били в течение на разследването още от самото начало”, коментира Мария Габриел.

Източник: NOVA

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини