- Реклама -

- Реклама -

събота, 1 април 2023 г.
8.6 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Масови арести при спешна полицейска акция в Бургас (ВИДЕО)

27 души са задържани днес на територията на областта, съобщават от ОД на МВР-Бургас.

Акцията е в резултат на специализираната полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност, миграционния натиск и превенция на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите.

Образувани са девет бързи производства и три досъдебни производства. Служителите от участък “Победа” при Първо РУ Бургас са задържали трима – двама за притежание на наркотици, а в третия са открити тефтери с лични данни на лица, получавали заеми и стоки на версия. Служителите от Четвърто РУ-Бургас са задържали четирима. Трима от тях са били съпричастни към притежаване на метамфетамин и марихуана, а другият е бил обявен за издирване за повдигане на обвинение. Проверени са 563 МПС и 813 лица, като са установени 11 лица, обявени за издирване.

Проверени са над десет адреса, както и 156 търговски обекти, заложни къщи, пунктове за черни и цветни метали, питейни и увеселителни заведения и други места, за които има данни, че евентуално може да се извършва престъпна дейност. Издирват се лица, обявени за местно и общодържавно издирване, които са с влезли в сила присъди или за повдигане на обвинения. Полицейските действия по второто направление – миграционен натиск продължават, а по отношение търговията с гласове за предстоящия вот се работи преди всичко с превантивна насоченост.

В проверките са включени екипи на „Охранителна полиция“, „Пътна полиция“, „Икономическа и криминална“, както и екипи на бургаската жандармерия.

Акцията започна като в 6.30 часа тази сутрин полицейски екипи блокираха улици и адреси в бургаския квартал „Победа“.

„Целта на акцията е противодействие на битовата престъпност, нелегалния трафик на хора и мигранти и превенция, свързана с политическите права на гражданите“, обясни началникът на „Охранителна полиция“ комисар Марин Димитров.

Няма постъпили сигнали в полицията за конкретни престъпления извършени от жители на ромската махала.

Източник:БНР

- Реклама -

Последни новини