- Реклама -

- Реклама -

-0.8 C
София
понеделник, 4 декември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Масови уволнения на руски генерали след посещението на Путин на фронта

„Хвръкнаха глави“. Т.нар. Z-блогъри съобщават за масови уволнения на генерали след визитата на Путин на фронта, предава The Moskow Times. Четирима блогъри и военни кореспонденти синхронно пишат за вълна от оставки във висшето ръководство на руската армия.

Военният кореспондент Юрий Котенко пише в Телеграм канала си, че с указ от 20 април Путин е уволнил генерал Александър Дворников, генерал-полковниците Александър Журавльов и Рустам Мурадов.

Днес каналът Wargonzo, цитиран от „Сега“ пише, че след визитата на Путин в окупираните територии в руското МО са започнали уволнения. „Озлобени и информирани за реалната обстановка, офицерите на терен очевидно са използвали възможността да докладват на президента за реалните проблеми, докато началството се опитва да замазва обстановката във всекидневните си доклади, което е престъпление по отношение на руския войник“.

Военният кореспондент Александр Сладков потвърждава някои уволнения на генерали. Той твърди, че е отстранен и зам.-министърът на отбраната, отговарящ за тила, генерал-полковник Михаил Мизинцев. Наричаха го „касапина от Мариупол“ заради превземането на украинския град, след което стана зам.-министър. Z-каналът „Рибар“ твърди, че заедно с Мизинцев е отстранен и генерал-майор Олег Горшенин, ръководител на Националния център по управление на отбраната.

Министърът на отбраната Шойгу и шефът на Генщаба Валерий Герасимов не придружаваха Путин при посещенията му в Херсонска и Луганска област. „Министерството на отбраната даваше на ръководството на страната дезинформация за състоянието на армията. Системата за предоставяне на изкривена картина е разбита отдолу-нагоре“, казва за The Moscow Times източник, близък до МО. Според военния кореспондент Сладков ще има още оставки.

 

Снимка: Новини.бг

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -