- Реклама -

- Реклама -

16.8 C
София
неделя, 28 май 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Масов бой в парламента на Боливия! (ВИДЕО)

 

По време на презентация на министър се стигна до разправия с ритници, удари и дърпане на коси.

Боливийски депутати се сбиха в парламента. По време на презентация на министър на левия президент Луис Арсе се стигна до разправия с ритници, удари и дърпане на коси, предаде АФП.

Министърът на правителството Едуардо дел Кастийо беше извикан от народните представители, за да говори за доклад относно хвърлянето в затвора през декември на Луис Фернандо Камачо, консервативен губернатор на област Санта Крус и водещ опозиционер.

Докато защитаваше законността на ареста, Дел Кастийо разкритикува парламентаристите от партията на Камачо – „Креемос“, като ги нарече „радикални и насилствени групи, дошли да крадат от портфейлите на боливийския народ“.

По време на изказването му група опозиционни депутати издигнаха плакати с послания, сред които „С политически затворници няма демокрация“, и снимки на Дел Кастийо с надпис „Министър на терора“. Когато проправителствени депутати се опитаха да изтръгнат постерите, между 20-ина депутати избухна схватка, в която се разменяха удари в продължение на няколко минути. При боя няма сериозно пострадали.

- Реклама -

Последни новини