35.8 C
София
сряда, 17 юли 2024 г.

МВР даде на прокурор депутат заради нарушаване на карантина

С писмо до главния прокурор МВР изпрати на ВКП документи, свързани с нарушаването на карантина от народен представител. По случая беше образувана преписка в ОДМВР-Варна.

Поводът беше получена от полицията информация, че депутатът е нарушил предписанията на РЗИ и по времето, когато е трябвало да бъде в изолация, се е явил като адвокат по дела в Районния съд във Варна.

Малко по-късно от ГЕРБ потвърдих, че става въпрос за Бранимир Балачев от тяхната парламентарна група.

Депутатът е трябвало да бъде под карантина от 26 януари до 4 февруари, за което е издадено предписание на РЗИ-Варна. Документите от РЗИ, както и от Районния съд във Варна за проведено заседание на 1 февруари, на което той се е явил като адвокат, са изпратени на прокуратурата за вземане на отношение по компетентност с оглед статута му на народен представител.

Във връзка с появили се информации в медиите, че народен представител от ГЕРБ е нарушил наложена му карантина, ръководството на ПГ на ГЕРБ заявиха, че не толерират никакви форми на нарушаване на закона. „В случай, че се установи, че народният представител Бранимир Балачев е нарушил правилата, той следва да понесе своята отговорност, съобразно закона“, допълниха от партийната централа.
За нарушаване на карантина по време на пандемия са предвидени санкции в чл. 355 от Наказателния кодекс, напомнят от МВР.

Източник: Дарик

снимка: Дарик

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини