- Реклама -

- Реклама -

петък, 31 март 2023 г.
10.8 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

МВР хвана за ден 18 пияни и 8 дрогирани шофьори

В рамките на изминалия ден са установени общо 18 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, съобщи МВР. От тях шест са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 12 – с над 1,2 на 1000, други четирима са отказали да бъдат тествани. Осем души са били засечени да шофират под въздействие на наркотични вещества или техни аналози, а други четирима са отказали да бъдат тествани.

Общо 9146 моторни превозни средства (МПС) са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата.

Извършен е контрол на 11 227 водачи и пътници. Съставени са 2251 фиша и 488 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори, пише БТА.

При пътни инциденти в страната през изминалото денонощие са ранени 13 души, загинали няма, съобщават от МВР на сайта си. Регистрираните тежки произшествия за последните 24 часа са общо единадесет. От началото на годината при катастрофи са загинали 24 души, ранените са 500.

 

- Реклама -

Последни новини