- Реклама -

- Реклама -

петък, 27 януари 2023 г.
-0.8 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Мексиканската полиция арестува сина на страшния Ел Чапо

Овидио Гусман, син на лишения от свобода наркобарон Хоакин Гусман, по-известен с прякора Ел Чапо, бе арестуван днес от мексиканските власти, съобщи Ройтерс.

Новината за залавянето дойде след нощ на сблъсъци в град Кулиакан в северния щат Синалоа, където се намира и едноименният наркокартел – една от най-могъщите организации за трафик на наркотици в света.

Овидио, превърнал се в ключова фигура в картела „Синалоа“ след ареста на баща си, бе задържан за кратко през октомври 2019 г. от силите за сигурност. Скоро след това обаче той бе освободен, за да бъде избегнато кърваво отмъщение от страна на неговия наркокартел, което бе и смущаващ провал за мексиканските власти.

Тази сутрин силите за сигурност бяха заети с опитите си да овладеят ответната реакция на семейство Гусман в района, казва един от служителите.

Местните власти призоваха хората да останат по домовете си и съобщиха, че училищата и учрежденията са затворени във връзка със сблъсъците. Летището в града също остава затворено. „Молим гражданите на Кулиакан да не напускат домовете си заради блокадите в различни части на града“, написа в „Туитър“ кметът на града Хуан де Диос Гамес.

- Реклама -

Последни новини