- Реклама -

[the_ad_group id="8212"]

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
17.8 C
София
понеделник, 25 септември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Министрите на БСП гласували против нидерланските самолети

Министрите на БСП в състава на правителството са гласували против разполагането на изтребители на нидерландските ВВС у нас. Това съобщи в кулоарите на парламента депутатът от „столетницата“ Филип Попов.

Припомняме, че за разполагането на самолетите, както и дислоцирането на 200 военнослужещи от Нидерландия, се разбра в четвъртък вечерта от съобщение на Министерския съвет.

„От 4 март до 24 юни 2022 г. на територията на Република България да се разположат сили и средства на Военновъздушните сили на Кралство Нидерландия в състав до 8 самолета и до 200 военнослужещи“, гласеше то.

Министрите на БСП са гласували против, защото просто нямало смисъл от това, коментира Попов.

„Към момента всички институции в България, всички служби, казват, че няма пряка опасност за България от военния конфликт в Украйна“, посочи изрично той.

Народният представител отрече този въпрос да е довел до напрежение в коалицията, било чисто партийна позиция, която БСП отстоява. Нямало и нищо общо между сегашния случай и смяната на Стефан Янев преди седмица.

Припомняме, че възникна конфликт в управляващата коалиция между депутата от „Продължаваме промяната“ Александър Дунчев и БСП. Поводът бе твърдението на Дунчев, че от партията на БСП назначават свои хора за директори на горски стопанства и уволняват добри експерти.

Източник: Пресцентър БСП

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини