- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
събота, 3 декември 2022 г.
6.1 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Министърът на земеделието обеща компенсации на ударените от градушка

Избрано

Иван Иванов. Снимка: agri.bg

 

Увредената реколта на стопаните от Садово ще бъде компенсирана, съобщи министърът на земеделието Иван Иванов в предаването „Тази неделя“ по бТВ.

Градушка унищожи напълно реколта на земеделците на 31 май, а те блокираха главния път Пловдив – Хасково в знак на протест, че не са изстреляни противоградни ракети заради прелитащ самолет. Министърът на земеделието потвърди, че Центърът за контрол и на въздушното пространство е издал забраната в продължение на 15 минути да не се извършва стрелба с противоградни ракети. За съжаление за този прозорец от 15 минути, когато не са обработвани облаците, е паднала изключително сериозна градушка, добави той.

По думите на Иван Иванов на 13 юни предстои междуведомствена среща, за да могат да бъдат регулирани взаимоотношенията между Агенцията за борба с градушките и министерството на транспорта, за да бъдат минимално затворени тези прозорци, в които се налага забрана за изстрелване на ракети.

Тази година има предвиден бюджет в размер на 5 милиона лева за обезщетения срещу неблагоприятни климатични условия по схема за държавна помощ, съобщи още министърът на земеделието.

 

 

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини