- Реклама -

- Реклама -

2.8 C
София
вторник, 28 ноември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Министърът на отбраната на САЩ пристигна в България

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин вече е в България. Той е кацнал ввъв военно-въздушната база на Българската армия в Безмер.

Лойд Остин е у нас по покана на българския му колега Драгомир Заков. В рамките на посещението двамата ще проведат среща с военослужещи от армиите на двете страни, които участват в съвместната българо-американска подготовка на учебен полигон „Ново село“, съобщиха от българското отбранително ведомство.

Очаква се сред темите, които ще бъдат обсъдени, да са евентуална военна подкрепа от България за Украйна, по информация на световните медии. Вашингтон активно работи с партньори за осигуряване на съветски системи за противовъздушна отбрана за Киев С-300, с каквито разполагат България и Словакия.

Министър-председателят Кирил Петков ще проведе среща с Лойд Остин утре – 19 март. В рамките на разговора, който ще се състои в Министерския съвет, двамата ще обсъдят теми от интерес и за двете страни. След срещата българският премиер и секретарят по отбраната на САЩ ще направят изявления за медиите.

Източник: БНТ

кадър: БНТ

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -