- Реклама -

- Реклама -

сряда, 29 март 2023 г.
-1.1 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Министър Демерджиев: Работим по лица, които може да излязат по „Магнитски“

„Очаквам да се увеличи с още лица списъкът „Магнитски“. Поставил съм задача този път нашите структури да работят в аванс и да имаме предварително напреднала работа по отношение на потенциални лица, които може да излязат от този списък. Силно се надявам, че преди да излезе следващият списък, ние ще имаме резултати по досъдебни производства, които да касаят лица, които ще попаднат в тоя списък.“ Това каза вътрешният министър Иван Демерджиев пред журналисти в Благоевград.

Допълни, че предстои да бъде проверена цялата налична оперативна информация за новите пет лица, обявени в петък, всички производства, които са водени или се водят в момента.

„Цялата информация ще бъде обединена, анализирана. Внимателно да бъдат осмислени мотивите, доколкото този път има такива, за някои доста ясно изразени, и да се търси работа във връзка с тези мотиви. С ДАНС си взаимодействаме, за да си обменим информацията, каквато има на едното и другото място“, допълни министърът.

По отношение на случая в Плевен с битото момче от полицаи, Демерджиев посочи, че е разпоредил на директора на областната дирекция възможно най-бързо да завърши проверката.

„Отстранени са служители. Ще следя хода на проверката. Очаквам бърз и категоричен резултат, ако има служители, които са допуснали нарушения или нещо повече, незабавно да бъдат санкционирани“, категоричен е Димирджиев.

По повод обещаните от него 3 генератора за трите гранични пункта, които трябваше да бъдат дарени на РС Македония, министърът поясни, че те са осигурени, но ще бъдат изпратени в Турция, където има по-належаща нужда от тях.

„Надявам се РС Македония да намери сили и средства да обезпечи граничния си контрол по-добре. Предстоят консулски консултации, в които и аз ще участвам, там ще уточним всички проблеми. Ако можем да им помогнем, ще им помогнем, но нуждата в Турция е много по-остра“, каза служебният вицепремиер.

- Реклама -

Последни новини