- Реклама -

- Реклама -

събота, 1 април 2023 г.
8.6 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Министър Никола Стоянов се изпусна: Веригите не са виновни за високите цени

Служебният министър на икономиката Никола Стоянов, станал известен с различни лобистки практики, разкривани последователно от „Филтър“, е започнал поредната си лобистка кампания в полза на чуждите мастодонти на пазара. Този път висшият държавен чиновник директно се изпусна и заяви, че големите търговски вериги не са виновни за високите цени на хранителните стоки. „Нашето правителство не смята, че веригите са главният виновник за случващото се на пазара. Смятам, че с веригите от правителството можем да си бъдем партньори“, изстреля човекът, който лобираше немската фирма за дограма „Кьомерлинг“ да прави голяма еднократна инвестиция в размер на 1 милиард евро за изграждането на соларна централа в Северозападна България.

Очевидно Никола Стоянов обича да заблуждава, както и обича фантастиката. Спомняме си как презентираше плаващ соларен парк върху водата на язовир „Огоста“. Тогава анализаторите бяха категорични, че става дума за чисто финансова схема с германците, която е нещо като продължение на схемата от меморандума, сключен от Кирил Петков с офшорката „Джемкорп“.

В същото време българските потребители виждат как сиренето, кашкавалът, млякото, хлябът, яйцата, месото и другите продукти от първа необходимост в една и съща верига са много по-скъпи в България, отколкото в Германия. Министър Никола Стоянов или живее в някоя друга държава, или му пазаруват служебно, за да няма никаква представа от инфлацията и главните причини за всекидневното обедняване на българите.

- Реклама -

Последни новини