- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
неделя, 4 декември 2022 г.
6.1 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Министър Нинова сменя борда на ВМЗ-Сопот

Избрано

„Този борд, който управлява сега, за първото тримесечие на 2022 г. реализира загуба в размер на 1,640 млн. лв. Само за три месеца от печалба над 3 млн. се стига до загуба от 1 млн.”, мотивира се министърът на икономиката и индустрията Корнелия Нинова.

„Министерският съвет взе решение държавните дружества да приведат дивидента си в размер 100% в бюджета до 30 април 2022 г. Въпреки неколкократните писма, които ръководството на ДКК изпраща до ВМЗ – Сопот, ръководството отказва да плати държавния дивидент до този момент”, обясни министърът.

Нинова е категорична, че няма да бъде позволено държавните дружества да се „разпарчетосват” и продават. „Ръководството на ВМЗ-Сопот, зад гърба на принципала – ДКК, и моя – като министър и принципал, обявява продажба на обособени части, представляващи собственост на ВМЗ. Научаваме случайно за тази продажба. Взехме мерки и я спряхме веднага. Ръководството започва да разпродава обособени части”, каза още Нинова.

Тя уточни, че са взели мерки веднага и продажбата е спряна. И обясни за кои бази става въпрос: „Почивна база „Чевира“, хотел в Сопот, сгради, намиращи в Индустриална зона „Гара Калояново“.

Според Корнелия Нинова новите ръководни органи са „професионалисти” и „почтени” хора.

 

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини