25.8 C
София
четвъртък, 18 юли 2024 г.
Категории:

Министър Шишков уволни ръководството на АПИ

Иво Иванов, новият шеф на агенцията

Министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков уволни ръководството на АПИ и назначи Иво Иванов за председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Иво Иванов е завършил „Международни отношения“ в Нов български университет и е специализирал в Оксфорд. Магистър инженер е по „Транспортен мениджмънт и логистика“, Висше транспортно училище „Тодор Каблешков“. Работил е в екипа на омбудсмана на Република България. След това е бил директор на дирекция „Комуникация и информация“ в АПИ. Иво Иванов беше директор на Националното тол управление.

Членове на Управителния съвет на АПИ са Теодора Василева и Николина Чапанова.

Теодора Василева

Теодора Василева е завършила „Право“ в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. От завършването си досега е управляващ съдружник в Адвокатско дружество „Йовчев, Чочеви и партньори“.

Николина Чапанова

Николина Чапанова е дългогодишен служител на агенцията. Тя е юрист, завършила е „Международно право и международни отношения“ в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Член е на Управителния съвет на АПИ от 7 февруари 2022 г.

Досегашният председател Тодор Василев и Асен Ненчев – член на Управителния съвет на АПИ, са освободени.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини