- Реклама -

- Реклама -

неделя, 29 януари 2023 г.
-0.8 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Модерни идиоти

Автор: Кристина ПАТРАШКОВА

Мъжете, които ядат месо, не трябва да се възпроизвеждат, защото допринасят за глобалната климатична катастрофа, алармираха активисти от германския клон на организацията за защита на животните ПЕТА. И още преди да дадат възможност на милионите консуматори на пържоли и наденички от мъжки пол да се осъзнаят, екозащитниците обявиха, че мъжете произвеждат 42% повече парникови газове от жените заради хранителните си навици, които предполагат консумацията на повече месо. Тази особеност дори бе квалифицирана като „токсична маскулинност“.

Поради гореизложените причини активистите са категорични, че месоядните представители на силния пол трябва да се въздържат да правят секс, за да не оставят поколение след себе си, което на свой ред ще произвежда още повече парникови газове. Типажът на мъж от крайните градски квартали с бутилка бира в ръка, който пече наденички на барбекю, трябва да бъде обявен за враг №1 на планетата. Ако той бъде лишен от сексуални удоволствия, ще се раждат по-малко деца. А всяко неродено дете спестявало на планетата 58,6 тона въглероден диоксид годишно.

Подобно смахнато съждение трудно може да бъде коментирано с чувство за хумор. Защото зад паравана на грижата за природата се внушава ненавист към хората. Днес към тези, които консумират месо, утре към феновете на комиксите, вдругиден към децата.

Отглеждането на крави наистина причинява ековреди заради парниковите газове, които се произвеждат при животновъдството, и явно то трябва да се извършва при спазване на строги норми. Що за патология обаче е да отнемеш правото на любител на наденички да отглежда деца?

Въпросът не е „за“ и „против“ консумацията на месо. Подобни акции като тази на ПЕТА са червена лампичка, че покрай заличаването на полови, расови и религиозни различия сме на път да прокараме нови разделителни линии – между вегани и месоядни, любители на виното и фенове на бирата, почитатели на разкрепостения секс и традиционалисти в леглото. Червените линии са на мода не само у нас, но и по света. А както се убеждаваме всеки ден, те не водят до нищо добро.

- Реклама -

Последни новини