- Реклама -

- Реклама -

събота, 28 януари 2023 г.
-0.8 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Москва: Европа ще живее без руски петрол

Михаил Улянов, постоянен представител на Руската федерация към международните организации във Виена, заяви в събота, че Русия ще спре доставките на петрол за европейските страни на фона на налагането на таван на цените от Европейския съюз, съобщава ТАСС.

„От тази година Европа ще живее без руски петрол“, написа Улянов в своя канал в Telegram. „Москва вече даде да се разбере, че няма да доставя петрол на тези страни, които поддържат антипазарен таван на цените.“

Постоянният представител на Русия във Виена също предположи, че Европейският съюз скоро ще „обвини Русия, че използва петрола като оръжие“.

В петък страните от ЕС се споразумяха за регулиран таван на цените на руския петрол, доставян по море, от 60 долара за барел. Подобни мерки обявиха страните от Г-7 и Австралия.

Москва няма да приеме таван на цената на руския петрол, каза по-рано репортери Дмитрий Песков, говорител на президента на Руската федерация.

„Сега анализираме. Направена е известна подготовка за такъв таван. Ние няма да приемем този таван, а как ще бъде организирана работата, след анализа, който бързо ще бъде направен, ще съобщим“, каза Песков.

Източник: ТАСС

- Реклама -

Последни новини