- Реклама -

- Реклама -

16.8 C
София
неделя, 28 май 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Москва се произнесе и чрез съд: Христо Грозев да бъде арестуван

Лефортовският съд в Москва постанови задочен арест за българския журналист от сайта „Белингкат“ Христо Грозев по дело за незаконно пресичане на границата на Русия. Това съобщиха днес пред агенциите източници от съда.

„Съдът постановява по отношение на Грозев мярка за неотклонение арест за срок от два месеца, който започва да тече от момента на екстрадицията му в Русия, а именно от момента на пресичането на държавната границата на Руската федерация и предаването му на конвойната служба на Федералната служба за изпълнение на наказанията на Русия или от момента на задържането му на територията на страната“, каза представителка на съда.

Грозев е обвиняем по т. 1 чл. 322 от наказателния кодекс на Русия – незаконно пресичане на границата на Руската федерация, предаде БТА. Максималното наказание за това престъпление е до две години лишаване от свобода.

По-рано днес и руските следствени органи поискаха от Лефортовския съд в Москва да наложи задочен арест на българския журналист от сайта „Белингкат“ Христо Грозев по дело за незаконно пресичане на границата на Русия.

 

Снимка: Twitter/@P_Kallioniemi

- Реклама -

Последни новини