spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
вторник, 4 октомври 2022 г.
9.6 C
София
Категории:

Митрофанова се тросна: За руски газ се плаща с рубли (ВИДЕО)

Избрано

 

Посланикът на Русия у нас се качи на Шипка ден след официалните чествания на Шипченската епопея

За газ от „Газпром“ може да се плаща само в рубли. Това каза посланикът на Русия у нас Елеонора Митрофанова в отговор на въпрос на bTV.

Ден след официалните чествания на Шипченската епопея тя се качи на Шипка, за да отбележи годишнината.

Заедно с руския посланик до паметника на свободата се качиха и от българския мото клуб „Нощни вълци“, чието руско представителство попадни под санкциите на ЕС и вече не може да пътува на територията на Европа.

„Смятам че при политическа воля от страна на България, проблеми няма да има. За да се възстановят доставките на газ, нов договор не е нужен, защото действащият договор е до края на декември тази година“.

Това каза руският посланик Елеонора Митрофанова в отговор на въпрос на bTV при какви условия могат де се възобновят доставките на синьо гориво от „Газпром“ за България.

Митрофанова е категорична, че за тези доставки доставки може да се плаща само в рубли.

Руският посланик се качи днес на връх Шипка, за да положи венец в памет на загиналите в Руско-Турската освободителна война. Това се случи ден след официалните чествания на Шипченската епопея на върха.

По думите на Митрофанова в краткосрочен план българо-руските отношения са в рамките на „сдържано взаимодействие“, но тя е убедена, че в дългосрочен план те ще се възстановят напълно. Посланикът призна, че след изгонването на 70 руски дипломати от страната ни посолството функционира със затруднения. „Не е лесно, но не можете да ни уплашите с това“, уточни тя.

 

 

Източник: bTV

Последни новини