- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
неделя, 4 декември 2022 г.
6.1 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Мустафа Карадайъ: Кирил Петков е клетвопрестъпник и лъжец!

Избрано

Остър коментар по адрес на премиера Кирил Петков направи от парламентарната трибуна лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. Той взе думата по повод изказване на министър-председателя, в което той заяви, че правителството нямало да има проблем с ДПС, ако не засягало темата „Магинитски“.

Карадайъ взе думата по начина на водене и поиска от председателя на Народното събрание да не позволява на Петков да лъже. „Този клетвопрестъпник, лъжец и нарушител на Конституцията, е подписвал документи, в които казва, че г-н Пеевски няма нищо общо“, отсече лидерът на ДПС.

„Техните актове българският съд ги обявява за незаконни, те са нарушители на закона“, добави Карадайъ.

След него взе думата и Тошко Йорданов, който също нарече Кирил Петков лъжец. „Този човек се е клел в думата си и после е плюл върху себе си“, каза председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“.

„От кого да се притеснявам? Ако спазваме Конституцията и законите, ако се вслушваме в народа, всеки в това Народно събрание, който има съзнание за какво е тук – в услуга на българските граждани, няма от какво да се притеснява. Тези, които с лъжа и нарушаване на Конституцията влизат в това НС, те може и да се притесняват”, каза лидерът на ДПС.

Малко преди това той отговори на реплики, че симпатизанти на ДПС са организирани от провинцията за протеста.

„Имаме и наши симпатизанти. Не може само софиянци да протестират, протестът е право на всеки. Хубаво е да се видят всички гледни точки. Както онази вечер от правителството излязоха и благодариха на протестиращите, че ги подкрепят. Каквото направят другите и ние ще го направим. Ще ги помолим да бъдат внимателни, ще им кажем да не бият депутатите, които подкрепят управляващото мнозинство. Ние сме мирни хора. Нека всички протестират, да си кажат мнението, да знаят управляващите какво да знаят”, каза зам.-председателят на Движението и на ПГ Йордан Цонев.

Запитан дали протестиращите са организирани от ДПС, Цонев каза:
„Когато идват протестиращи от страната, сигурно имат нужда и от организация. Когато протестират тези от София, нямат. И аз така бързо идвам и се събираме.“

„Но хората от страната също трябва да бъдат представени на жълтите павета. Нека всички си кажат мнението – това е демокрацията“, мотивира се Цонев.

Със специален пост във Фейсбук по повод поведението на Василев излезе и пресцънтърът на ДПС. В него се казвва: „Асен Василев от трибуната на НС: ДА ГО ДУХАТ БЕДНИТЕ! Позор на проваленото правителство на промяната…“

ПП миналата година тръгна с голямата лъжа за Промяна, сега ПП е Пълен Провал, и е на път да стане Пълен Позор! Това написа лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ във Фейсбук. И публикува клип със скандалното изказване на вицепремиера Асен Василев в пленарната зала на парламента, в което съпредседателят на „Продължаваме промяната“ употребява цинизми.

Със специален пост във Фейсбук по повод поведението на Василев излезе и пресцънтърът на ДПС. В него се казва: „Асен Василев от трибуната на НС: ДА ГО ДУХАТ БЕДНИТЕ! Позор на проваленото правителство на промяната…“

Мустафа Карадайъ и депутатите от ПГ на ДПС излязоха при симпатизанти на ДПС пред Народното събрание, които организираха протест срещу кабинета на Кирил Петков.

„Те са дошли за оставката на правителството и ние сме за оставката. Дойдохме да обменим мисли. Дойдохме да чуем дали имат някакво поръчение към нас”, каза Карадайъ.

„Имаме и наши симпатизанти. Не може само софиянци да протестират, протестът е право на всеки. Хубаво е да се видят всички гледни точки. Както онази вечер от правителството излязоха и благодариха на протестиращите, че ги подкрепят. Каквото направят другите и ние ще го направим. Ще ги помолим да бъдат внимателни, ще им кажем да не бият депутатите, които подкрепят управляващото мнозинство. Ние сме мирни хора. Нека всички протестират, да си кажат мнението, да знаят управляващите какво да знаят”, каза Йордан Цонев.

Запитан дали протестиращите са организирани от ДПС, Цонев каза: „Когато идват протестиращи от страната, сигурно имат нужда и от организация. Когато протестират тези от София, нямат. И аз така бързо идвам и се събираме. Но хората от страната също трябва да бъдат представени на жълтите павета. Нека всички си кажат мнението – това е демокрацията”, каза Цонев.

 

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини