- Реклама -

- Реклама -

16.8 C
София
неделя, 28 май 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Мустафа Карадайъ: Явно трябва ДПС да влезе във властта, за да влезем в Шенген и еврозоната

„За ДПС е чест, че беше във власттта, когато България влезе в ЕС, явно трябва ДПС да влезе във властта, за да влезем в Шенген и еврозоната.“ Това заяви лидерът на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ на консултациите при президента Румен Радев.

Държавният глава изтъкна, че политиците са изправени пред две предизвикателства – приемането на бюджета и важните закони и съставянето на правителство.

„Но има риск и от несъставяане на правителство и ако вървим по стандартната процедура, има риск това да доведе до неуспех със законодателната дейност и това ще доведе до рискове за пълноценната ни европейска интеграция. Всичко това се наслагва като сложна система от задачи, които трябва да реши този парламент. Казахте, че сте опозиция – какви са условията да преминете от опозиция към конструктивен фактор в този процес при положение че споделяте важни приоритети“, попита Румен Радев.

Президентът Румен Радев продължава днес консултациите с представителите на парламентарните групи в 49-ото Народно събрание. За разговорите на „Дондуков“ 2 пристигнаха представители от ДПС.

Държавният глава ще се срещне още „БСП за България“ и „Има такъв народ“, с което ще приключи кръгът от консултации.

След като бъдат проведени консултации с всички парламентарно представени партии държавният глава ще връчи и първия проучвателен мандат за съставяне на правителство на ГЕРБ-СДС.

- Реклама -

Последни новини