- Реклама -

- Реклама -

2.9 C
София
понеделник, 4 декември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Жена от Перник е убита в дома си, задържан е съпругът ѝ

Поредната жертва на домашното насилие у нас е на 43 години. Убийството е извършено в Перник. Задържан е съпругът на жертвата, срещу когото вече е била издадена ограничителна заповед.

Сигналът е подаден в 4:27 часа – рано сутринта в събота. Отивайки на място, патрулът установява, че има данни за извършено тежко криминално престъпление. След докладването на наличната информация са сформирани екипи, а периметърът е бил отцепен, разказват от МВР.

Малко по-късно е уведомена и Окръжна прокуратура – Перник. „Самата специфика на случая подсказваше, че има извършено тежко криминално престъпление, в което има умисъл. Дали това е станало в състояние на афект или не – това е друг въпрос. Факт е, че говорим за тежко криминално престъпление“, обясни старши комисар Павел Млеканов, директор на ОД-МВР в Перник.

Като заподозрян е задържан съпругът на жертвата за извършено престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс – умишлено убийство. Тялото на жената е закарано в Съдебна медицина за аутопсия. Първоначално на мъжа е наложена 24-часова полицейска мярка за задържане, след което е привлечен като обвиняем и с постановление на прокурор е задържан за до 72 часа.

„Има един подаден стигнал – в края на месец декември 2022 г. Той е за конфликт в семейството. По този повод на жертвата е била с поставена защита от домашно насилие. На нейният съпруг е била издадена забрана да доближава жилището на повече от 50 метра за срок от 10 месеца. Наложена му е и глоба“, каза Албена Стоилова, наблюдаващ прокурор и говорител на Окръжнатажната прокуратура в Перник.

В качеството си на обвиняем мъжът се е възползвал от правото си да не дава обяснения. На място, пред близките, които са отишли в жилището, е заявил, че не го е направил той.

Все още се очаква резултатът от аутопсията, за да се изясни причината за смъртта. По първоналачни данни става дума за намушкване с нож, но към момента от прокуратурата не го потвърждават.

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -