spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
вторник, 4 октомври 2022 г.
15.3 C
София
Категории:

Мъри Стоилов: Игрово отборът е спасен. Трябва да спасим клуба!

Избрано

Аз решавам кой да пази на вратата на Левски. Ако е трябвало да пази друг, а не Николай Михайлов, значи вината е в мен. Това заяви треньорът на „сините“ Станимир Стоилов в отговор на критиките, че тимът е станал жертва на едно 40-годишно приятелство.

Тема, по която се писа в различни медии по повод отношенията между мажоритарния собственик на „Левски“ Наско Сираков и бащата на Николай Михайлов – Борислав Михайлов, след отпадането от Хамрун.

„Не виждам да има приятелски отношения във футболно естество. Съобразявах се само с това, което мислех, че в момента е най-добро. След като се обърне каруцата не трябва да търсим единични виновници. Ако е трябвало друг да пази, а не Михайлов, значи вината е в мен“, заяви Стоилов в интервю за bTV.

Наставникът подкрепи своя вратар. „Когато Николай (Михайлов) имаше добри изяви, никой не споменаваше неговото име. Това е съдбата на вратаря – когато е допуснал неточности и грешки е нормално да го корим. Имаме добра сплав между опитни и млади. Той има ангажимент да помага и на младите. Всеки може да допусне неточност или да сгреши, при мен са го правили и млади, и опитни. Още не съм говорил с него. Да, може би той сгреши в някои ситуации, но това не е причина всички хора да отричат какво е направил за „Левски“, категоричен е специалистът.

Относно различните фенски кампании за събирането на средства за клуба, Стоилов обясни: „Отборът направи достатъчно, за да осигури добри финансови приходи, немалка сума ще влезе от участието в евротурнирите. Мисля, че тепърва ще трябва да се търсят реални приходи за спасението на клуба.“

„Левски“ не е готов още за приказки. Сега трябва всички заедно да спасим „Левски“. Игрово отборът е спасен, не може да се притеснява от никой в нашето първенство. Трябва да спасим клуба!“, добави той.

Източник: БТВ

Последни новини