31.7 C
София
неделя, 21 юли 2024 г.

Надежда Нейнски: Много претенции за посредничество станаха видими

Русия продължава да се опитва и да влияе на политическата и икономическата ситуация в България, каза бившият ни посланик в Турция Надежда Нейнски по бТВ.

Абсурдно е да се твърди, че Държавна сигурност може да е посредник за създаване на евроатлантически кабинет. Това е претенция, която няма как да бъде вярна. Определени хора очевидно се оказаха ненужни за службите на ДС, каза още Нейнски, като коментира убийството на Алексей Петров.

Според нея старите служби искат да се впишат в новото време, но това няма как да се случи.

„През последните години се преминаха много червени линии, много неща се размиха. Създаде се усещане, че всеки трябва да се оправя както може – това разврати обществото, наложи абсолютно недоверие в институциите. Редица претенции за посредничество станаха видими“, допълни Нейнски.

Относно шпионския скандал със задържаните българи във Великобритания, Нейнски допълни, че целият случай показва недоверието на нашите партньори.

Според Нейнски е много обезпокоително, че влиянието на руските служби очевидно може да инфилтрират всякакви хора в процеса по гласуване на изборите ни зад граница.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини