- Реклама -

- Реклама -

23.9 C
София
вторник, 6 юни 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Най-малко 8 убити и 13 ранени при поредна масова стрелба в Сърбия

Поредна масова стрелба в Сърбия. Най-малко 8 души са убити, а 13 са ранени при стрелба в село Дубона, на около 30-40 км южно от Белград.

Инцидентът е станал около 23 часа местно време. Нападателят, който е идентифициран като 21-годишният Урош Б., е избягал и се издирва. В операцията са мобилизирани 600 души, десетки автомобили и хеликоптери.

Полицията и специалните части са отцепили района, в който се предполага, че той се укрива. Предполага се, че мъжът е стрелял с автомат „Калашников“.

„Аз съм психопат, който трябва да се успокои”: 13-годишният стрелец към полицията

Нападателят застрелял група хора в Дубона с автоматично оръжие и избягал, като малко след това стрелял и в съседното село Мало Орашие. Засега мотивите не са известни, но според медиите в Сърбия стрелбата била предшествана от спречкване, а жертвите са застреляни, докато са седели на пейка в двор на училище.

Извършителят е местен жител, за когото споделят, че бил „малко странен“, но никой не му обръщал внимание. Предполага се, че се укрива в съседното село Шепшин, където е роден.

Бащата на Урош бил военен, заяви пред камерата на Нова тв Веселин Бончев, който живее в Белград. Бащата на 21-годишния нападател бил военен.

Трагедията се разиграла само ден, след като Сърбия беше разтърсена от друга масова стрелба, при която 13-годишно момче застреля 8 съученици и охранител в училище в Белград.

- Реклама -

Последни новини