- Реклама -

- Реклама -

22.8 C
София
сряда, 7 юни 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Налагат туристически данък в Бали

През последните години Бали се превърна в много посещавано място. Независимо дали сте на вашето лично пътуване „Яж, моли се, обичай“или просто искате спираща дъха красива почивка, Островът на боговете със сигурност ще завладее сърцето ви. Но на каква цена?

Докато милиони пътници обикалят из острова, който е дом на деликатна екосистема и се възползват от това колко достъпен е животът в Бали, правителството изглежда отблъснато от културата, която те развъждат, и се стреми да ограничи доходите, пише Time out

Министърът на туризма и креативната икономика на страната Сандиаго Уно разкри, че обмислят въвеждането на туристически данък, за да изпреварят необузданите туристи и да ограничат неуважителните действия на някои от тях. Министърът обясни, че искат да превърнат Бали от ваканционна дестинация от нисък клас в качествен туристически център.

Новината идва малко след като губернаторът на Бали Уаян Костер сподели, че на туристите ще бъде забранено да наемат мотоциклети на острова. Костер обясни, че чужденците са карали мотоциклети без валидни документи и необходимите каски, карайки безразсъдно.

Индонезийското правителство също иска да предприеме мерки срещу нелегалните работници, което потенциално може да засегне цифровите номади. Планираните правила ще бъдат насочени към онези, които използват фалшиви индонезийски документи за самоличност или злоупотребяват с визите за пребиваване и работа.

- Реклама -

Последни новини