- Реклама -

- Реклама -

неделя, 5 февруари 2023 г.
-1.1 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Народът към управниците: Първо озаптете цените!

 


С решаването на кои проблеми трябва да се захванат първо новите управляващи?

Проучване на агенция „Тренд“ за нагласите преди вота за Народно събрание на 2 октомври, представено по Нова тв от социолога Димитър Ганев, показва, че най-големият проблем за хората са високите цени, които продължават да растат.

77% от участниците в допитването смятат, че най-важни са мерките за осигуряване на поносими цени на ток, газ, бензин, парно. Почти толкова – 75%, посочват като приоритет борбата с обедняването.  Значителен процент от анкетираните – 43%, очакват новата власт да се захване с озаптяване на корупцията. 20% от отговорите смятат, че сред най-важните задачи е осигуряването на енергийна независимост от Русия. Същият процент българи се надяват на бързи реформи за подобряване на здравеопазването.

Проучването на „Тренд“ разкрива, че много българи не се интересуват от идеологиите на партиите, за които гласуват.  На въпроса на какви политици имате доверие 21% отговарят „на десни“, 14% – на „леви“, а почти половината анкетирани (внушителните 48 процента) казват, че няма значение. Има и 17%, които отговарят, че им е трудно да преценят на кого може да се вярва. В тези резултати впечатлява колко малко граждани взимат за чиста монета посланията на популистките партии, които по правило са леви.

Източник: segabg.com
Колаж: pariteni.bg

- Реклама -

Последни новини