- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
събота, 26 ноември 2022 г.
5.8 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Наско Сираков опроверга информации за конфликт със спонсора на Левски

Избрано

Мажоритарният собственик на ПФК Левски Наско Сираков опроверга тиражираните в някои медии информации, че е отхвърлил предложението на генералния спонсор Palms Bet за емитиране на допълнителен пакет акции на клуба, с което да се осигурят средства за погасяването на задълженията от около 11 милиона лева на футболния клуб към Националната агенция по приходите (НАП).

„Искам категорично да опровергая появилата се в медиите информация, че съм отхвърлил предложението на генералния спонсор на клуба Palms Bet за емитиране на допълнителен пакет акции, с които да се финансира клуба за изплащане на задължения към Националната агенция по приходите.

Обсъждаме тази идея с представители на генералния спонсор в последните 2 месеца. Тя ще бъде дискутирана и на първото заседание на новия Надзорен съвет на ПФК Левски“, коментира Сираков за официалния сайт на „сините“.

Дружеството Р.С. Консулт, което е със сключен договор за управление с ПФК Левски и е част от групата компании на генералния спонсор на „сините“ Palms Bet, на 21 ноември внесе предложение към Надзорния съвет за финансиране на футболния клуб.

От компанията обясниха, че предложението е част от дългосрочната стратегия за развитието на Левски, която е представена на мажоритарния собственик на клуба Наско Сираков при сключването на Договора за управление още през 2021 година, а впоследствие комуникирана и по време на публични срещи.

Предложението визира емитиране на допълнителен пакет акции, с които да се финансира клуба за изплащане на задължения към НАП, като от управляващото дружество смятат, че ако то бъде прието, това би дало възможност в кратки срокове да започне обслужване на стари и просрочени задължения към приходната агенция.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини