- Реклама -

- Реклама -

петък, 27 януари 2023 г.
-0.8 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Наско Сираков пак се среща с Драган Шолак, „Левски“ с нов собственик

Притежателят на мажоритарния дял от акциите на футболния „Левски“ Наско Сираков е имал важна среща със сръбския мултимилионер Драган Шолак за продажбата на клуба. Според информатори на „Филтър“ Шолак е вече на една ръка разстояние от придобиването на контролния пакет от ценни книжа, което ще го направи втория чужденец след Майкъл Чорни, който е бил собственик на най-популярния ни отбор.

Сделката за смяна на собствеността се очаква да бъде финализирана най-много до месец. Юристите и на двете страни продължават усилената си работа по договора, но все още има да се доуточняват някои детайли, които да се доизчистят.

Най-апетитната хапка за бъдещия собственик Шолак е стадион „Георги Аспарухов“. Сърбинът имал намерение да събори сегашното съоръжение и в кратки срокове да построи нов и модерен стадион. Съвсем не е случайно, че миналата седмица служебният министър на спорта Весела Лечева предприе стъпки за задействане процедура за отдаването на концесия на стадион „Георги Аспарухов“.

Бъдещият собственик и инвеститор в „Левски“ иска по-дълга концесия от възможната по нашето законодателство. Засега максималният срок е 35 години, но имало вратичка, който да удължи периода с поне 10 години, което щяло да отвърже кесията на Шолак. Ако богаташът вземе „Левски“, се очаква само за една година „сините“ да станат клубът с най-висок бюджет в България. Засега твърдо на първо място е „Лудогорец“, където годишните разходи са около 20 милиона евро. За да изградят нов супер отбор за нашите мащаби, на „Герена“ са готови първата година да инвестират над 30 милиона евро за футболисти и заплати, което би ударило в земята Кирил Домусчиев.

 

- Реклама -

Последни новини