- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
сряда, 7 декември 2022 г.
9.1 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Научна конференция почита Петя Дубарова

Избрано

Национална научна конференция на тема „Българската любовна лирика – прочити и контексти“ се организира в Бургас днес, 3 ноември, по повод 60-годишнината от рождението на бургаската поетеса Петя Дубарова (25 април 1962 г. – 4 декември 1979 г.). Това съобщават от пресцентъра на Общината в крайморския град.

В двудневния форум ще участват научни работници и преподаватели от различни учебни заведения в страната. Целта е да се насърчат по-задълбочени и многостранни анализи на любовта като тема и естетическа призма в българската лирика – част от световното поетическо наследство. Заедно с това конференцията си поставя за цел да подпомогне и изучаването на любовната лирика в образователния процес по литература, тъй като темата за любовта е сред основните, застъпени в учебното съдържание по литература за 11 и 12 клас. Ще бъдат представени също нови методически идеи, свързани с обучението по литература във втори гимназиален етап.

Организатори на събитието са къща музей „Петя Дубарова“, Община Бургас и Катедра „Български език и литература“ към Бургаския университет „Проф. д-р Асен Златаров“.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини