spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
вторник, 4 октомври 2022 г.
9.6 C
София
Категории:

Наш национал иска да се маха от Асколи, не го харесвали

Избрано


Илиев е крайният вляво.

Нападателят на Асколи Атанас Илиев иска да се махне от отбора, защото не се чувствал желан там. Той коментира пропадналото назначаване на легендата Пипо Индзаги за треньор на тима и евентуално завръщане в Ботев (Пловдив).

Илиев засегна и ситуацията в националния отбор, който от няколко седмици има нов селекционер – Младен Кръстаич.

„Започнах да получавам по-малко шансове в Асколи и като че ли хората не ме харесват. Можеше да е по-добра изминалата футболна година. Честно казано, нещата тук се случиха в последния момент. Разбрах на 26 август 2021 година за интереса, а на 29 август подписах. Впуснах се в дълбокото, без да знам какво ме очаква. Относно Андреа Сотил, мога да кажа само хубави думи. 17 години Асколи не бе влизал в плейофите за Серия “А”. Той и затова прие офертата от Удинезе, млад треньор е. Знаем къде е Серия “А” и къде е Серия “Б“, каза Илиев в предаването “Домът на футбола” по Диема Спорт.

„Относно слуховете за мен, единственото вярно е, че Асколи иска да се раздели с мен, аз също го желая. Няма това уважение и отношение, които трябва да има. Дойде нов директор, който си кара италиански футболисти – съвсем нормално. Направих подготовка с Асколи, надявам се някой да се обади с оферта, от клуба казаха, че очакват. Имам договор, въпросът е такъв, че няма оферта, те искат трансферна сума и нещата са малко по-трудни. Слуховете за Ботев, ако бяха истина, щяха да ме радват, но не са. Засега не стои на дневен ред. Следя Ботев и началото на този сезон е много тегаво, каза нападателят.

– Чух се с помощника в националния отбор на Младен Кръстаич, говорихме си как се чувствам, дали тренирам и дали може да се разчита на мен. Наистина за 2 години викаха доста хора, но мисля, че всеки, който е играл, е дал всичко. Някои се представиха добре, други – не. Надявам се да съм здрав и да дойде оферта, и да вкарвам голове, както мога.“

Последни новини