spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
неделя, 2 октомври 2022 г.
16.5 C
София
Категории:

Над 30 г. затвор грозят Ар Кели заради сексуални престъпления

Избрано

Певецът Ар Кели, който през юни беше осъден на 30 години затвор за сексуални престъпления, тази седмица отново ще се яви в съда по подобни обвинения, този път в родния си град Чикаго, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Процесът по подбор на съдебни заседатели започна в понеделник.

Петдесет и пет годишният изпълнител, истинското име на когото е Робърт Силвестър Кели, беше признат за виновен в Ню Йорк за това, че десетилетия наред е ръководил „схема“ за сексуална експлоатация на млади жени, включително тийнейджърки, и в края на юни беше осъден на 30 години зад решетките.

Пред съда в родния си град Чикаго Ар Кери ще трябва да отговаря по обвинения за възпрепятстване на правосъдието, производство на детска порнография и незаконна сексуална активност с непълнолетно лице.

Певецът и двама негови бивши съдружници са обвинени, че са осуетили хода на делото му за детска порнография  през 2008 г.,  като са заплашили и подкупили жертвата, която по това време не е дала показания, но се очаква този път да говори. Тогава съдебните заседатели признаха Ар Кели за невинен.

Другите двама обвиняеми са бившият му мениджър Деръл Макдейвид и бившият му служител Милтън „Джун“ Браун.

Очаква се процесът да продължи около четири седмици.

Адвокатката на Ар Кели Дженифър Бонжан е поискала от състава на съдебните заседатели да бъдат изключени всички, които са гледали документалната поредица „Surviving R. Kelly“, в която участват няколко от жертвите на певеца. Съдията е отхвърлил искането.

Осъждането на Ар Кели в Ню Йорк – първото в процес, в който по-голямата част от гражданските страни са чернокожи жени, се разглежда като повратна точка в движението #Аз също.

Показанията извадиха наяве „схемата“ на Ар Кели за привличане на млади жени и изнасилването им със съучастието на обкръжението му. Много от жертвите разказаха за срещите си със своя идол по време на концерти, след които им е подхвърляно листче с координатите на певеца.

Срещу Ар Кели се водят дела и в други два щата.

Източник: БТА

Последни новини