9.8 C
София
сряда, 28 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Нейтън Чън постави нов световен рекорд в Пекин

Трикратният световен шампион Нейтън Чън (САЩ) поведе убедително след кратката програма при мъжете в турнира по фигурно пързаляне на Зимните олимпийски игри в Пекин.

22-годишният Чън изпълни два четворни скока и получи за изпълнението си оценка от 113.97 точки, което е нов световен рекорд. Той подобри постижението на двукратния олимпийски шампион Юдзуру Ханю от Япония от 111.82 точки, поставено на турнира „Четирите континента“ през 2020 година.

Чън вече спечели сребърен медал с тима на САЩ в отборната надпревара в Пекин.

„Бих казал, че беше доста близо до най-доброто ми представяне“, заяви американецът.

Двама японци следват в класирането – Юма Кагияма е втори със 108.12 точки, а Шома Уно е на третата позиция със 105.90 точки.

Двукратният олимпийски шампион Юдзуру Ханю се провали и е едва осми с 95.15 точки. Той имаше заложен четворен салхов в кратката си програма, но не го изпълни.

27-годишният каза, че едва при засилването за скока е разбрал, че нещо не е наред.

„Когато се вдигнах бях под някаква дупка, може би причинена от някой друг преди мен. Това беше някакъв инцидент, но всичко е наред. Чувствам се наистина шокиран, но на финала ще дам всичко от себе си . . . останалото, само Господ знае“, добави японецът.

„Имам още един шанс. Във волната програма има много скокове, така че мога да бъда най-добрият“, каза Ханю.

Нейтън Чън, действащият световен шампион, не изключи Ханю от борбата.

„Никога не можете да отпишете нито един от тези спортисти. Състезанието не е една програма. Каквото и да се случи в кратката програма, не е показателно какво ще се случи във волната“, добави Чън.

 

Източник: sportal

Снимки: Gettyimages

Последни новини

- Реклама -