23.8 C
София
събота, 20 юли 2024 г.

Нива с канабис за милиони откриха край Поморие

Нива с канабисови насаждения е открита при ударна акция край поморийското село Бата.

Марихуаната е била засята от криминално проявен мъж от Бургас на площ близо 4 декара, а той е задържан на място. Служители на Криминална полиция продължават работата по случая, за да се установи къде е продавана марихуаната, както и има ли други лица по веригата от отглеждането на наркотика до неговата реализация на пазара. Криминално проявения мъж е наблюдаван от месец април.

През 2019 година е осъден на 4 години и половина за същото деяние, но е освободен предсрочно.

„Иззетото количество наркотици е с пазарна стойност около 1 милион лева. Като през 2019 година лицето отново беше задържано за същото деяние. По интересното в случая е, че колегите успяха да документират целия процес от самото закупуване, до самото отглеждане и самата реализация по начин, по който до момента не беше извършвано“, заяви директорът на ОДМВР Бургас ст. комисар Емил Павлов.

„За този вид престъпления законът предвижда наказание от 2 до 5 години лишаване от свобода и глоба от 5 до 10 000 лв. На лицето освен предявеното обвинение му е взета и мярка за неотклонение задържане под стража до 72 часа, като предстои наблюдаващият прокурор да внесе в Районния съд в Поморие мярка за неотклонение „задържане под стража“, съобщи прокурор Мария Маркова.

Снимки: БГНЕС

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини