spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
вторник, 4 октомври 2022 г.
15.3 C
София
Категории:

„Ние идваме“ и мандатоносителят им ЕНП се отказват от изборите

Избрано

„Ние идваме“ се отказват от участие в предстоящите на 2 октомври парламентарни изборите и ще изтеглят документите си от ЦИК. Заедно с тях и мандатоносителят им Единна народна партия (EНП), също се оттеглят от участие в предстоящите парламентарни избори, обявиха лидерите на движението Арман Бабикян и Николай Хаджигенов по бТВ.

Двамата бяха част от т.нар. Отровно трио, острие в протестите през 2020 под юмрука на президента Радев. Третият – Велислав Минеков, е отново служебен министър на културата след кратко прекъсване по време на кабинета „Петков“.

„Това е трудно решение за нас и за хилядите ни поддръжници. Въпреки това го смятаме за правилно, защото за 4-ти път не се постигна обединение на силите, които наистина търсят промяна, правосъдна реформа и модернизация. Останаха голи декларации и празни думи в медиите.

Ние сме доказали, че присъствието в политиката има смисъл, когато можеш да изпълниш обещаното, а не просто да пребиваваш в нея. Когато ни показват, че верни, но безполезни хора са по-важни от активни и непреклонни, то няма смисъл да се повтаря един и същи неуспешен модел. Те се позоваха за решението си и на Айнщайн: „Лудост е да правиш едно и също нещо отново и отново, и да очакваш различни резултати“.

Според двамата причината е, че идеята за обединение на всички политически сили, борещи се срещу статуквото, се е провалила. Бабикян и Хаджигенов обявиха още, че ще се готвят за по-следващите избори.

Двамата лидери определиха идеята за президентска република като неудачна, а Хаджигенов направо я нарече тъпа. Той поясни, че пускането на предложението от Слави Трифонов със сигурност е била съгласувана с президентството. Адвокатът припомни, че едни от съветниците на Румен Радев дори е написал книга срещу парламентарната демокрация и идвало време за президентска република.

 

Последни новини