- Реклама -

- Реклама -

16.8 C
София
неделя, 28 май 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Николай Денков: За да стане магията и да ги подкрепим, ГЕРБ трябва да се промени

Няма индикации, че ГЕРБ е готов да промени подхода си, обясни Николай Денков от ПП по бТВ. Той уточни, че е участвал в поне 10 обсъждания и е убеден, че „тази линия е правилна“. Той отново повтори, че най-важното е страната да се изчисти от корупция.

Като физико-химик, Денков посочи, че водата и олиото са несмесваеми, но има вещества, с които това може да се случи и за да стане магията, трябва да има промяна в ГЕРБ.

„Ако мандатът дойде при нас, ще търсим подкрепа от всички – България да стане развита европейска държава, включително от ГЕРБ, знаем, че ще бъде трудно – обясни той. – Представете си, че направим съвместно правителство и отново трябва да разпределяме порции, какво ще правим тогава?“

Веднага след това Денков уточни, че ако ГЕРБ са готови да направят тяхно правителство и то да работи за България, „ние ще подкрепяме конкретни политики, както се договорихме“.

Досега ПП не са говорили по този въпрос с други партии, защото ГЕРБ е първият мандатоносител.

„С Росен Желязков отпушихме работата на НС, насочихме я в правилната посока, за да може да се внесе бюджета, договорихме разпределение между ангажиментите на Желязков и председателя на правната комисия“, обясни още той и допълни:

„Колко пъти ни плашеха с бюджета, брутният вътрешен продукт е с 10 млрд. повече и дефицитът остава същият, нещо не е наред, нека да излезе официалния проект, да видим числата и да видим какви тези в повече разходи и приходите.“

Според Денков две неща трябва да се проверят в бюджета – как са изчислени приходите, как връщането на ДДС в старите рамки ще ги промени и наистина ли капиталовите разходи са завишени.

 

- Реклама -

Последни новини