- Реклама -

- Реклама -

12.8 C
София
събота, 2 декември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Николай Денков: Кирил Петков има изключителни връзки на европейско ниво

„Как ще подредим кабинета е въпрос на нашите приоритети. Разбира се, че виждам мястото на Асен Василев като министър на финансите. Смятам за несправедливи атаките срещу него. Кирил Петков има изключителни връзки на европейско ниво“. Това каза пред бТВ Николай Денков, депутат от коалицията ПП-ДБ по повод информацията, че Петков и Василев ще са вицепремиери в проектокабинета на формацията.

Всички имена за кабинет са слухове, няма решение все още, подчерта той.

Първа версия от ПП-ДБ за кабинет изтече снощи: Денков – министър-председател, Петков и Василев – вицепремиери, но от ПП-ДБ няма официално потвърждение, а Бойко Борисов отказа да коментира слухове.

„Беше решено, че политически имена могат да участват. Експертен кабинет без политически лица ние не приемаме сериозно, защото някой трябва да носи политическа отговорност“, уточни Денков.

Той беше номинация за премиер с втория манадт от есента на миналата година, който беше връчен на „Продължаваме промяната“. На въпроса дали би приел отново да е кандидат за министър-председател, както твърдят слуховете, той отговори, че в момента работи по управленската програма.

От думите му стана ясно, че до неделя най-вероятно ще бъде предложена програма на ГЕРБ-СДС, а след това ще се обсъждат имена за министри.

 

Снимка: БГНЕС

 

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -