- Реклама -

- Реклама -

18.6 C
София
петък, 29 септември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Николай Денков нареди проверка на министерствата заради злоупотреби

Новият премиер Николай Денков възложи на министрите си незабавни проверки по сигнали от медиите за финансови злоупотреби през последните месеци в отделните министерства.

Денков обърна внимание, че през последните дни в медиите са излезли данни за „раздадени и предоставени средства в доста големи размери“.

„Става дума за милиарди левове без да е достатъчно ясно дали са предоставени ефективно или целесъобразно. В същото време се появи информация отново в медиите, че има забавени процедури в някои министерства, в които могат да доведат до загуби в големи размери. Не зная дали тези информации са верни, но трябва да бъде проверено“, възложи още премиера на министрите си.

Той настоява да бъдат проверени всички големи разходи в отделните ведомства през последните седмици и месеци и дали има забавени процедури. „В много случаи, особено в последната година на програмния период всяко забавяне може да коства много на бюджета, на хората и бизнеса. Това не са просто числа, а са средства и ще загубим възможността да реализираме дейностите“, добави Денков.

„Моля ви да действате експедитивно и решително по всички задачи. Нямаме време и никой няма да ни даде 100 дни“, допълни още премиера.

„Всички трябва да помагаме на финансовия министър в подготовката на бюджета, окомплектовката на кабинетите по министерствата, тъй като знаете, че трябва да се справяме с извънредна ситуация и да завършим подготовката за управленската програма. Сигурен съм, че можем да успеем, стига да работим като екип, завърши академик Денков.

Източник: epicenter.bg

- Реклама -

Последни новини