- Реклама -

- Реклама -

23.9 C
София
вторник, 6 юни 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Николай Николов е новият заместник-министър на вътрешните работи

Със заповед на министър-председателя Гълъб Донев на длъжността заместник-министър на вътрешните работи е назначен Николай Николов.

Николай Николов е заемал длъжността директор на Национална служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – МВР в периода от август 2006 г до ноември 2022 г. Награждаван е многократно за висок професионализъм и съществен конкретен принос при изпълнение на служебните си задължения. Носител е на трите степени на почетния знак на МВР.

След пенсионирането му през ноември 2022 г. е назначен за съветник по въпросите за намаляването на риска от бедствия към политическия кабинет на заместник-министър председателя по обществен ред и сигурност в МС.

Припомняме, че Моника Димитрова – Бийчър бе освободена от длъжността заместник-министър на вътрешните работи на 21 април със заповед на служебния министър-председател Гълъб Донев.

Тя бе назначена в началото на август 2022 г. Магистър е по право и международни отношения. От миналата година е  докторант по програма „Икономика и управление” в УНСС. Работила е като експерт в Министерството на труда и социалната политика, както и в Агенцията по обществени поръчки и в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Моника Бийчър е работила като юристконсулт в Министерството на финансите и във вътрешното министерство. От януари 2011 г. до май 2016 г. е била директор на дирекция „Оперативна програма „Административен капацитет” в МФ.

В периода май – декември 2021 г. е заместник-министър на финансите в служебното правителство с министър-председател Стефан Янев. А след това е работила като директор „Финанси“ в акционерно дружество.

- Реклама -

Последни новини