- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
неделя, 4 декември 2022 г.
6.1 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Нинова: Ако утре не се приемат промените в ДОО, няма да има увеличение на пенсиите

Избрано

Хаос, липса на алтернатива, политическа криза, шокираща безотговорност пред настъпващите тежки есен и зима – това според Корнелия Нинова са последиците от вота на недоверие.

„Ако до утре не бъде приет Законът за ДОО, няма да има увеличение на пенсиите от 1 юли“, каза икономическият министър в оставка.

„Математически този вот на недоверие мина, но смислово повечето българи се убедиха, че мотивите за икономическа и финансова политика бяха абсолютно несъстоятелни“, каза още Нинова.

За нея темата със Северна Македония е „измислена димка“, за да се отклони вниманието и това не е причината за разпада на правителството. Според нея изстинката причина са пари и интереси.

Корнелия Нинова призна, че е очаквала кабинетът да изкара по-дълго, защото е имало добро коалиционно споразумение. Имало е и съгласие по важни политики.

Според нея една от грешките на правителството е била това, че не са дали предсказуемост за бизнеса.

„Самите ние не знаехме как ще се движат цените, какво ще стане с войната. Те искаха дългосрочна предвидимост, а ние решавахме проблемите им месец за месец. Помогнахме на бизнеса, но не им дадохме спокойствието, за да могат да планират дългосрочно производството си“, призна Нинова.

Като друга грешка тя отчете лошата комуникация между коалиционните партньори.

Корнелия Нинова каза още, че Кирил Петков все още не е водил разговори с БСП за участие в проектокабинет, който ще предложи на президента и на Народното събрание.

„Ако ни поканят, ще участваме в разговорите. Персоналното ни включване, ако се стигне до там, трябва да се реши от националния ни съвет“, допълни Нинова.

По думите ѝ обаче по-важно е на този съвет да се обсъди проект за коалиционно споразумение.

Източник: БТВ

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини