- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
неделя, 4 декември 2022 г.
3.8 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Нинова: Правителство на малцинството е възможна формула

Избрано

„Правителство на малцинството е възможна формула и е приложима в много европейски държави. Важно е обаче да знаем точно какво искаме да свършим в малцинство.“ Това каза в кулоарите на НС вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова.

За нас актуализацията на бюджета и 22 закона по плана за възстановяване и устойчивост са изключително важни и за сегашния момент, и за следващите десетина години от развитието на България, добави Нинова.

Според нея си заслужава да има опит тези законопроекти да бъдат приети, защото обратното означава избор и липса на парламент.

Ако се случи вотът на недоверие да мине, ще се събере Националният съвет и ще решим какво ще правим, така че нека да оставим времето да покаже, обясни още лидерът на БСП и вицепремиер в кабинета „Петков“.

Оттук нататък има две посоки – или оцелява кабинетът и събира подкрепа, или нови избори, коментира Георги Свиленски от БСП.

„Вие виждате, че със 134 пак имаше трудности в дадени моменти в парламента. Формите за приемането на бюджета за приемането на помощта за бизнеса, за неща, които законите, които касаят плана за възстановяване и устойчивост  – това са все неща, които не търпят отлагане“, каза Свиленски.

Снимка: Булфото (архив)

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини