- Реклама -

- Реклама -

вторник, 21 март 2023 г.
16.8 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

НЛО: САЩ не изключват извънземни, Китай се оплака от подобни проблеми

Междувременно генерал Глен Ванхърк от ВВС на САЩ, който ръководи контрола върху въздушното пространство на Северна Америка, коментира и хипотезите за извънземна причина за странностите. „Ще оставя разузнавателната общност и контраразузнавателната общност да изяснят това. Нищо не изключвам“, заяви той на брифинг в Пентагона, цитиран от „Ройтерс“ и БТА. Друг служител на американската отбрана, пожелал анонимност, заяви отделно, че военните не са видели доказателства за извънземен произход.

Ванхърк добави, че всяка заплаха се оценява, прави се и опит за идентификация.

„Само от миналата година насам американски балони са прелетели незаконно над Китай повече от 10 пъти без никакво одобрение от китайските власти“. Това заяви днес говорителят на външното министерство Ван Уенбин по време на брифинг.

Той призова САЩ да „променят курса си и да се самоанализират, вместо да клеветят и обвиняват Китай“. Междувременно Global Times написа, че НЛО е било забелязано близо до източния крайбрежен град Рижао, провинция Шандонг.

„Възможно е“ – така министърът на транспорта на Великобритания Ричард Холдън отговори на въпрос на „Скай нюз“ дали шпионски балони са могли да прелитат над страната. И допълни: „Възможно е, също така – и според мен е вероятно – да има хора от китайското правителство, които да се опитват да действат като враждебна държава. Видяхме го с Русия тук във Великобритания с отравянията в Солсбъри и други действия, които предприеха. Картината на глобалните заплахи се променя към по-лошо. Мисля, че трябва да бъдем реалисти по отношение на заплахата, която тези държави представляват за Обединеното кралство. Те не се интересуват от нашите демократични ценности, не се интересуват от защитата на човешките права по света“.

Министърът на отбраната на Великобритания Бен Уолъс обяви преглед на сигурността, веднага след като предполагаем китайски шпионски балон и редица други обекти бяха свалени над САЩ.

Бен Уолъс бе цитиран от Скай нюз да казва, че Обединеното кралство и неговите съюзници ще преразгледат какво означават тези прониквания във въздушното пространство за британската сигурност.

„Случващото се е още един знак за това как картината на глобалната заплаха се променя към по-лошо“, допълни министърът на отбраната. Това става след четвърти инцидент в неделя, при който американски изтребител свали неидентифициран летящ обект (НЛО) над езерото Хюрън.

 

- Реклама -

Последни новини