- Реклама -

- Реклама -

понеделник, 6 февруари 2023 г.
-5.8 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Нови кръвопролития в САЩ! Мъж уби 7 души, осми е в критично състояние

Въоръжен мъж уби 7 души в Калифорния в понеделник, преди да бъде арестуван. Осми е в критично състояние в болница. Новото кръвопролитие бе извършено само два дни, след като стрелба отне живота на 11 души в Монтерей парк, където живеят предимно азиатци, по време на празненствата за китайската Нова година, предават световните новинарски агенции.

Последните нападения са извършени на две отделни места в крайбрежния град Халф Мун Бей, на около 30 мили (50 км) южно от Сан Франциско. Нападателят е идентифициран като 67-годишния Джао Чунли, местен жител. Заподозреният е заснет от новинарските камери да се предава в шерифската служба на окръг Сан Матео около два часа след нападението.

Заподозреният за масовото убийство    Снимка: БТА/АП

Първите четири жертви са открити във ферма за гъби около 14:22 ч. местно време (00:22 ч. българско), а другите три са намерени по-късно в близки помещения на бизнес с камиони.

Разследващите все още не са посочили мотив за това нападение.

Шерифът на окръг Сан Матео Кристина Корпус каза, че заподозреният е бил арестуван, след като сам отишъл до местния полицейски участък около 16:40 ч. У него е намерен полуавтоматичен пистолет, който може да е бил използван при нападението, и в момента „сътрудничи“ на полицията, добави тя.

„Подобна стрелба е ужасяваща – каза тя и потвърди, че деца са видели стрелбата. „За децата да станат свидетели на това е неописуемо“, допълни тя.

В същото време тийнейджъри (на 16 и 18 г.) бяха убити, а мъж – тежко ранен, при стрелба в Дес Мойн, Айова, предаде АП. Тя е станала при провеждането на образователна програма за младежи в риск. Раненият 49-годишен Уилям Холмс е основателят ѝ. Той е рапър, напуснал живота си в банди и насилие и посветил се да помага на младежите в Де Мойн.

Двама души са задържани. Срещу един е повдигнато обвинение за две убийства и опит за убийство. Обвиняемият е 18-годишният Престън Уолс. Той е обвинен и в участие в престъпна банда, допълва АП.

Според властите стрелбата е започнала в резултат от продължаващ спор между банди.

Полицията съобщи, че Уолс е бил освободен под надзор заради обвинение в притежание на оръжие и 16 минути преди стрелбата е свалил монитора на глезена си.
„Инцидентът определено е бил целенасочен. Той не е бил случаен. Нямаше нищо случайно в това“, заяви сержант Пол Парижек.

- Реклама -

Последни новини