24.8 C
София
вторник, 25 юни 2024 г.

Нови разкрития за убийството на Димитър от Цалапица

Финансов спор е в основата на убийството на 24-годишния Димитър Малинов. Младият мъж, който беше в неизвестност една седмица, беше открит мъртъв край Цалапица.

По данни на разследващите заподозрян за убийството е 30-годишен мъж, с когото са се познавали от доста време, предаде БНТ. Той вече е извън страната – в Германия, където живее и работи от няколко години. Напуснал е България три дни след убийството с полет от София. Самолетният билет е бил закупен доста преди убийството, но дали то е било планирано, не може да се каже.

Близките обвиняват полицията, че не са работили достатъчно интензивно. Директорът на полицията обяви, че работните версии са се сменяли непрекъснато и дори са получили подвеждаща информация, че Димитър е бил видян жив.

„След като отпаднаха предположения, че е жив, беше организирана по-мащабната операция по издирването му. Пристъпи се по работа по конкретни лица, като в сряда около полунощ вече се достигна до по-конкретна информация, че е настъпил фатален край“, каза старши комисар Васил Костадинов – директор на ОД МВР Пловдив.

„Смъртта на лицето е настъпила в резултат на тежък побой. Тялото на Димитър е намерено на около километър от последните постройки на село Цалапица“, заяви Бойка Лулчева – наблюдаващ прокурор.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини