- Реклама -

- Реклама -

петък, 27 януари 2023 г.
-0.8 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Нямаме отговор от Русия защо издирва Христо Грозев

В България все още няма отговор от Русия защо Христо Грозев е обявен за издирване, каза от парламентарната трибуна министърът на вътрешните работи Иван Демереджиев.

За да получим информация какви са причините да бъде включен в списък за издирване, изпратих писмо до Руската федерация, с което поисках да бъдат посочени причините, каза още вътрешният министър.

На 29 декември посланикът на Русия у нас Елеонора Митрофанова бе привикана в Министерството на външните работи. След разговорите във ведомството тя оповести, че журналистът Христо Грозев няма да бъде търсен по целия свят. Той ще си живее там, където си живее, допълни посланикът.

Митрофанова обясни, че на сайта на вътрешното министерство на Русия никога не пишат конкретни обвинения. „Според процедурата всеки следовател, който води дело и не може да намери конкретно лице, може да го обяви за издирване. Това даже не е централизирана информация. Затова е много важно МВР на България да изпрати запитване до нашето вътрешно министерство и те да изяснят ситуацията“, уточни тя.

Грозев бе изслушан вчера в парламентарната комисия за контрол над спецслужбите.  Той бе обявен за издирване от Русия. В съобщение на руското министерството на вътрешните работи се казва, че той е издирван за нарушаване на „член от Наказателния кодекс на Руската федерация“.

- Реклама -

Последни новини