- Реклама -

- Реклама -

вторник, 21 март 2023 г.
16.8 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Облак от смъртоносен газ надвисна над град в САЩ

Облак от горящ винилхлорид надвисна над градче в американския щат Охайо. При горенето си той отделя множество опасни химически съединения, включително фосген – безцветен изключително токсичен газ.

Опасният газ е и бойно отровно вещество, използвано по време на Първата световна война. Черният дим, на снимката, не е от фосгена, който е безцветен, съобщават американските медии.

На 14 февруари „ABC“ съобщи, че жителите на градчето Ийст Палъстийн, щата Охайо, са обезпокоени от изтичането на токсични материали от дерайлиралия влак. В статията се посочва, че за по-голямата част от американците е трудно да си представят хаоса сред жителите на района, които са принудени да избират дали да продадат жилищата си или продължат да живеят, подложени на риска от токсично замърсяване, предава Радио Китай.

Малко след инцидента участъкът на жп линията бе пуснат отново в експлоатация. „За по-голямата част от жителите на района е трудно да разбeрат защо правителството е решило да пусне отново жп линията, без да се справи напълно с последиците от инцидента“, съобщава в своя коментар „ABC“.

- Реклама -

Последни новини