- Реклама -

- Реклама -

неделя, 5 февруари 2023 г.
-1.1 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Общинари от Санкт Петербург поискаха Путин да бъде обвинен в държавна измяна

Общински съветници от Санкт Петербург поискаха от Държавната Дума да бъдат повдигнати обвинения за държавна измяна на президента Владимир Путин и той да бъде отстранен от поста си.

Призивът до руския парламент бе публикуван в Twitter от депутата Дмитрий Палюга. Той уточнява, че текстът на документа е гласуван с мнозинство

В него се казва, че по време на войната срещу Украйна са били унищожени „боеспособни части“ на руската армия и са били убити и инвалидизирани „млади трудоспособни“ руски граждани.

Освен това се посочва, че руската икономика страда, а дължината на руската граница със страните от НАТО се е увеличила повече от два пъти.

Депутатите отбелязват, че обявената цел за „демилитаризация на Украйна“ е имала обратен ефект.

„По време на „специалната военна операция“ Украйна получи модерно военно оборудване и средства в размер на 38 млрд. долара. Това е повече от военния бюджет на Полша и Канада“, се казва в призива към Думата.

Общинските съветници смятат, че решението на Путин да нахлуе в Украйна е в ущърб на сигурността на Русия и нейните граждани.

„В тази връзка Ви молим, като членове на Държавната дума, да повдигнете обвинение в държавна измяна срещу руския президент и да го отстраните от длъжност“, заявяват общинските съветници от Санкт Петербург.

Снимка: Кремъл

- Реклама -

Последни новини