- Реклама -

- Реклама -

събота, 4 февруари 2023 г.
-1.1 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Общ гроб е открит в освободения украински град Изюм

„Общ гроб е открит в град Изюм, който наскоро Украйна си върна от руските сили.“ Това обяви украинският президент Володимир Зеленски, уточнявайки, че повече подробности ще станат известни днес.

Според местната полиция са открити повече от 440 тела, като някои от хората са загинали при бомбардировки и въздушни атаки. Зеленски сравни Изюм с Буча и Мариупол, превърнали се в символ на жестокостите на руската инвазия в Украйна. Москва продължава да отрича, че атакува цивилни граждани или че е извършила военни престъпления.

Съединените щати обявиха, че отпускат нова военна помощ за Киев в размер на 600 милиона долара за оборудване, услуги и обучение. От началото на руската инвазия в Украйна Вашингтон е предоставил над 15 милиарда долара на Украйна.

„Доставянето на оръжия за Украйна е морално приемливо, ако те са използвани за самозащита“, заяви папа Франциск.

„Би било неморално, ако намерението е да се предизвиква още повече война, да се продават още повече оръжия или да се използват стари ненужни вече оръжия. Самозащитата е не само оправдана, но тя е израз на любовта към родината. Трудно е да се разбере диалога с държавите, които започнаха войната. Трудно е, но не трябва да изключваме тази възможност. Защото диалогът винаги е шанс нещата да се променят“, каза още Папа Франциск.

- Реклама -

Последни новини